De grens van spanning ligt hoog
Snibbig reageren op opmerkingen van goedbedoelende collega’s.
Aan het einde van een ochtend compleet andere dingen hebben gedaan dan je van plan was. Die belangrijke afspraak straal vergeten.
Een onbedaarlijke huilbui – of blinde woede – wanneer iemand op straat je scheldend afsnijdt. Het overkomt ons allemaal wel eens. Maar wie hier vaak last van heeft, kan dat maar beter zien als een waarschuwing van zijn brein.
Er staat al te lang te veel druk op de ketel. Er moeten dingen veranderen. We doen er goed aan naar zulke waarschuwingen te luisteren. Aanhoudende stress knaagt aan ons brein.
Het ondermijnt het geheugen, het vermogen om te plannen en beslissen, en om onze emoties onder controle te houden. Een burn-out ligt op de loer, en meer.
De volgende mogelijke haltes zijn een angststoornis of depressie. En er zijn steeds meer aanwijzingen dat het de kans op schizofrenie en dementie kan vergroten.
“Stress ervaren we allemaal. Dat hoort nu eenmaal bij het leven”, :
zegt neuro-endocrinoloog Bruce McEwen. Je interesse gewekt: kijk dan eens mee op mijn site wil je stress verminderen?
Welk verhaal wordt er steeds vertelt aan je, wist je dat je dit zelf kunt veranderen? Lijfelijke ongemakken kun je verminderen en zelf oplossen.
Iedere gedachten heeft een emotie een emotie zet zich vast in materie, materie is een spanning in je lijf, de opstapeling van spanning zorgt voor een knoop een knoop zorgt voor blessure. En zo hebben we weer een cirkel rond, zo kunnen personen eindeloos en hopeloos verloren rond dwalen jaren lang, totdat iemand hen direct zegt: Wat een KLOTE situatie.
En dan….
Een gratis coach gesprek met mij, durf jij nu echt de stappen te nemen?
Free Call met mij